schabowy nie bity
Schabowy to schabowy, cóż nowego.Otóż tyle,iż.. Ten schabowy jest niebity,nietłuczony.Trzeba umiejętnie kroić plastry.Można schab podmrozić aby wyszły idealnie,jednak nie muszą być aż tak cienkie,wszak ich nie bijemy.Jedynie uklepujemy dłonią
Potrzebne:
schab(ilość umowna)
sól i pieprz
2 jajka
bułka tarta
Przygotowanie: Schab kroję w plastry,około pół cm grubości. Lekko każdy ubijam dłonią.Solę i pieprzę z każdej strony.W miseczce bełtam dwa całe jajka. Każdy schab mocze w jajku następnie w bułce tartej. Nadmiar bułki strzepuję. Na patelni rozgrzewam olej. Wykładam kotlety i obsmażam na rumiano z każdej ze stron,przewracając je dwa trzy razy.
Podaje z tłuczonymi ziemniakami i tutaj akurat z mizerią zawierającą rzodkiewkę.
Potrzebne:
schab(ilość umowna)
sól i pieprz
2 jajka
bułka tarta
Przygotowanie: Schab kroję w plastry,około pół cm grubości. Lekko każdy ubijam dłonią.Solę i pieprzę z każdej strony.W miseczce bełtam dwa całe jajka. Każdy schab mocze w jajku następnie w bułce tartej. Nadmiar bułki strzepuję. Na patelni rozgrzewam olej. Wykładam kotlety i obsmażam na rumiano z każdej ze stron,przewracając je dwa trzy razy.
Podaje z tłuczonymi ziemniakami i tutaj akurat z mizerią zawierającą rzodkiewkę.
Komentarze