Fix Knorr - Kotlety mielone
Dodaj tylko 500 g mięsa mielonego
Potrzebne jednak będą jeszcze ok. 3 łyżki oleju
i 125 ml wody
Sposób przygotowania:
"Fix rozmieszaj w 125 ml letniej wody i pozostaw na 3 minuty.
Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.
Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym oleju. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.
Rada:
Danie będzie o wiele smaczniejsze jeśli do przygotowania kotletów użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wołowego i wieprzowego.
Po obsmażaniu kotletów podlej je odrobiną wody i przykryj. Tak przygotowane danie duś przez chwilę na małym ogniu. Kotlety będą upieczone w środku i jednocześnie nie przypalisz dania. "
I w zasadzie wszystko się zgadza - wystarczy zrobić zgodnie z przepisem.
+ Kotlety zawsze wychodzą, robiłam już nie raz. ( swoją magiczną formułę mają tak opracowane ) -że są puszyste w środku, zawsze dojdą, a a wielkość kotletów może być dowolna )
Dla miłośników szybkich dań które zawsze wychodzą
Smak jest na prawdę dobry. Wszystkie składniki to przyprawy i np. drożdże,które sprawiają,że kotlety są pulchne w środku "rosną"
Nie wymagają dodatkowego doprawienia - wszystkie przyprawy mieszczą się w tej torepce
Ku zdziwieniu czy też jeśli chcemy porównać - w tradycyjnych kotletach potrzebujemy składników takich jak
zestaw przypraw, jajka, mąka czy bułka tarta/mokra, zioła, czosnek/cebula itp.
Tutaj autentycznie wystarczy ten FIX + 0,5 kilo mięsa mielonego i olej do smażenia na patelni..
Porady są bardzo dobre. Jeśli chcemy mieć pewność,że doszły w środku podlewamy wodą i nakrywamy pokrywką - para i dojdą.
Poza tym mieszanka mięsa wieprzowego i wołowego jest na prawdę najlepsza
mimo to kotlety wychodzą nawet jeśli robię je z jednego gatunku mięsa
moja ocena Fixu to 5/5
na prawdę polecam, osobom, które nie umieją doprawić bądź zaczynają swoją przygodę aby zobaczyły jak kotlety powinny być puszyste w środku i smażone od zewnątrz. Smakują wszystkim.I jeśli się nie przyznasz,że korzystałeś z fixu to nic Ci nie powiedzą a będą się oblizać:P
- moim zdaniem minusów brak. Minusem może być jedynie to,że nie umiesz samodzielnie przygotować mieszanki na kotlety, nie znasz proporcji, co po czym,ile czego.To na prawdę ważne, i tu z pomocą idzie Ci ten fix.
Także Fix spełnia swoje warunki.
Ps. Kotleciki, tak jak tradycyjnie najlepiej smakują z kiszoną kapustką ( ja dodałam cebulki, sól, pieprz i olej ) i ziemniaczkami. Często też robię buraczki jako surówkę. Więcej kotletów? No problem. Na kanapki następnego dnia z musztardą. : )))
Pozdro!
Potrzebne jednak będą jeszcze ok. 3 łyżki oleju
i 125 ml wody
Sposób przygotowania:
"Fix rozmieszaj w 125 ml letniej wody i pozostaw na 3 minuty.
Dodaj Fix do mięsa i dokładnie wymieszaj.
Formuj kotlety i smaż na rozgrzanym oleju. Kotlety podawaj z ulubionymi dodatkami.
Rada:
Danie będzie o wiele smaczniejsze jeśli do przygotowania kotletów użyjesz dwóch rodzajów mięsa mielonego np. wołowego i wieprzowego.
Po obsmażaniu kotletów podlej je odrobiną wody i przykryj. Tak przygotowane danie duś przez chwilę na małym ogniu. Kotlety będą upieczone w środku i jednocześnie nie przypalisz dania. "
I w zasadzie wszystko się zgadza - wystarczy zrobić zgodnie z przepisem.
+ Kotlety zawsze wychodzą, robiłam już nie raz. ( swoją magiczną formułę mają tak opracowane ) -że są puszyste w środku, zawsze dojdą, a a wielkość kotletów może być dowolna )
Dla miłośników szybkich dań które zawsze wychodzą
Smak jest na prawdę dobry. Wszystkie składniki to przyprawy i np. drożdże,które sprawiają,że kotlety są pulchne w środku "rosną"
Nie wymagają dodatkowego doprawienia - wszystkie przyprawy mieszczą się w tej torepce
Ku zdziwieniu czy też jeśli chcemy porównać - w tradycyjnych kotletach potrzebujemy składników takich jak
zestaw przypraw, jajka, mąka czy bułka tarta/mokra, zioła, czosnek/cebula itp.
Tutaj autentycznie wystarczy ten FIX + 0,5 kilo mięsa mielonego i olej do smażenia na patelni..
Porady są bardzo dobre. Jeśli chcemy mieć pewność,że doszły w środku podlewamy wodą i nakrywamy pokrywką - para i dojdą.
Poza tym mieszanka mięsa wieprzowego i wołowego jest na prawdę najlepsza
mimo to kotlety wychodzą nawet jeśli robię je z jednego gatunku mięsa
moja ocena Fixu to 5/5
na prawdę polecam, osobom, które nie umieją doprawić bądź zaczynają swoją przygodę aby zobaczyły jak kotlety powinny być puszyste w środku i smażone od zewnątrz. Smakują wszystkim.I jeśli się nie przyznasz,że korzystałeś z fixu to nic Ci nie powiedzą a będą się oblizać:P
- moim zdaniem minusów brak. Minusem może być jedynie to,że nie umiesz samodzielnie przygotować mieszanki na kotlety, nie znasz proporcji, co po czym,ile czego.To na prawdę ważne, i tu z pomocą idzie Ci ten fix.
Także Fix spełnia swoje warunki.
Ps. Kotleciki, tak jak tradycyjnie najlepiej smakują z kiszoną kapustką ( ja dodałam cebulki, sól, pieprz i olej ) i ziemniaczkami. Często też robię buraczki jako surówkę. Więcej kotletów? No problem. Na kanapki następnego dnia z musztardą. : )))
Pozdro!
Komentarze