Proszę się częstować - DESKOROLA



 D E S K A
deskorolka

 



Drewniana deska, na którą możesz położyć to co dusza zapragnie. Rodzaj przekąsek typu jedzenia palcami, coś co nie wymaga wielu przygotowań i raczy gości w sposób szybki i skuteczny.



Roladki z ciasta francuskiego
 WYKONAJ TO SAM trochę

ciasto francuskie z np. :

oliwkami
suszonymi pomidorami
serami jakie lubicie - nadaje się każde
po lekko dojrzewające i obficie wędzone
mięso typu boczek, salami, gotowe wędliny
jak i warzywa - praktycznie wg uznania




Na tego typu przekąski nadają się warzywa ze słoików i przetwory - które można podawać w małych pojemniczkach, itp. jako samodzielna przekąska


z cyklu desunie przystawki
#Warzywa przetworzone

WARZYWA które nadają się na degustację:
 wszelkiego rodzaju
#marynowane :
   oliwki zielone i niebieskie
   pieczarki
   ogórki korniszony/kinoszne
   papryka marynowana
   czosnek
   cebula
   kapary

i inne
desunie przystawki
PASTY
pesto
pasta z mielonego groszku
pasta z czerwonej fasoli
pasta z mielonego tuńczyka/łososia/innej ryby
pesto
pasztety
i inne smarowidła





zapiekanki z fetą salami pomidorem czerwoną cebulą



, które można kłaść na:
- chleb żytni typu ciemny


- pumpernikiel
- krakersy
- wafle ryżowe
- sucharki małe i duże
- tosty ( chleb spieczony )
- ew. liście sałty i inne
deseczka imrezowa


SERY

dojrzewające krojone z warzywami np.  pomidory naprzemiennie z mozzarellą
ser pleśniowy
ser typu camembert
sery żółte  - dziurawa gouda, sery krojone w plastry jak salami, i każde wynalazki, które znajdziecie są mile widziane
typu pałeczki serowe, zawijane wędzone, krojone
feta
nadziewane sery
oscypki
marynowana feta
wędzone
i bryndze

Każde,które się pokroić i jeść :)
przekąski finger food




deska przekąsek na sobotni wieczór


deska trzy

desunia

desunia serów

amom



  


Orzechy

Przekąska wyśmienita
- laskowe
- włoskie

Suszone Owoce

daktyle
suszone śliwki
morele

Świeże owoce
głównie winogrona ciemne i jasne
Warzywa świeże i sezonowe

ogórki krojone w plastry,ćwiartki
małe pomidorki koktajlowe,paprykowe
paski warzyw np. papryk kolorowych czerwone zielone żółte
seler naciowy
rzodkiewka krojona w plastry lub połówki

LUB np. MARYNOWANE - w towarzystwie innych rzecz, będą świetne
deska marynowanych przekąsek




SOSY i dodatki

Jeśli podajemy świeże warzywa to podajemy sosy np.
- majonez
- majonez z keczupem i przyprawami np. oregano
- vinegret
- i inne mieszanki na, które mamy ochotę
- tatarskie
- pomidorowe
Sosy i dodatki,pasty,pesto i inne pyszności..........

może na słodko?
żurawina
dżem czy powidła


Mięsa
 domowe krojone wędliny
salami
przekąski mięsne
kabanosy różnego rodzaju
pasztecik
galarety krojone
wyroby mięsne
przegryzka kanapeczki z pastą rybną z dużą ilością zielonego i sera

mini kanapeczki na chrupkim chlebku - przekąska na jeden gryz
mini kanapeczki

 




 
Prześlij komentarz

Peace!

Peace!