pałki kurczaka misz masz


Siemka dziś w sumie prosty przepis bo zwykłe pałki z kurczaka. Ostatnio mam smaka na dość dziwaczne połączenia. I tutaj zrobiłam mieszankę przypaw:
gotowa przyprawa knorr do kebaba czy gyrosa
pieprz czarny mielony
sól
bazylia
cukier brązowy
sos worcestershire
duża ilość słodkiej papryki w proszku
wędzona papryka
olej
Wymacerowałam kurczaka mieszanką. I wsadziłam równomiernie do dwóch worów. Na dwóch naczyniach żaroodpornych.Do rozgrzanego piekarnika na 240 stopni! na 40 minut. Tak to jest mega temperatura.Ale w worku pałki się nie przypalą,puszczą soki i dodatkową podduszą się. Na sam koniec,powiedzmy ok. 5-10 minut zmniejszamy temperaturę do około 160, rozcinamy worki. I dajemy się lekko przypiec z góry. Lub zostawiamy większą temperaturę i przypiekamy na chrupko. W środku pałki są soczyste. Od razu podajemy.
Następnego dnia nie są suche i wystarczy podgrzać je ok. 20 minut w piekarniku 150 stopni.
Smacznego
[:

Komentarze

Popularne posty