Boczek na grill w marynacie miodowo musztardowej

Przygotowuje dziś kilka marynat i rodzai mięs na grilla - jutrzejszego. Świeżutki dość chudy boczek,naostrzone noże - tasaczek;) i jedziemy!

Marynata miodowo - musztardowa:
łyżka musztardy dijon (ostra)
łyżka miodu
1 duży ząbek czosnku mocno rozdrobniony
2-3 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu jabłkowego

Marynata a la BBQ:
olej, 
papryka słodka,
papryka wędzona,
oregano,
przyprawa gyros,
trochę wegety z koprem,
cukier,
trochę keczupu,
czarnego pieprzu. 

Zwyczajny boczek:
sól,czarny świeżo mielony pierz (najlepiej) majeranek roztarty w dłoniach

Każdy kawałek małą łyżeczką(1 łyżeczka na 1 duży plaster)
nasmarowałam marynatą, przykryłam i przechowywałam w lodówce przez noc. Dnia następnego mięsko poleciało na rozgrzany brykiet/węgiel.



Komentarze

Popularne posty