ulubione z ciasta francuskiego
Jest wiele przepisów na ciasto francuskie. Ulubione wersje to te, na pierożki. Ulubiona wersja W.
Potrzebne:
-płat ciasta francuskiego
- garść zielonych oliwek
- kulka mozarelli
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2-3 łyżki keczupu ulubionego
Przygotowanie:
Rozłożone ciasto przecinamy na równe części. Układamy na każdym kawałku tuńczyka, pocięte oliwki, kawałki sera i po kleksie keczupu. Zawijamy w zgrabne kieszonki. Wykładamy na papierze do pieczenia(dołączonym do ciasta fr.) ja pod wyścielam jeszcze folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 14 minut.
Potrzebne:
-płat ciasta francuskiego
- garść zielonych oliwek
- kulka mozarelli
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2-3 łyżki keczupu ulubionego
Przygotowanie:
Rozłożone ciasto przecinamy na równe części. Układamy na każdym kawałku tuńczyka, pocięte oliwki, kawałki sera i po kleksie keczupu. Zawijamy w zgrabne kieszonki. Wykładamy na papierze do pieczenia(dołączonym do ciasta fr.) ja pod wyścielam jeszcze folię aluminiową. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 14 minut.
Komentarze