Zapieknaki z salami fetą i pomidorem

 Jest sprawa. Trzeba coś zjeść. Najlepiej aby chrupało. Na ciepło. I było w stylu fast food. A więc od razu przychodzi pomysł do głowy - zapiekanej bagietki z tym co mam w lodówce!

 Chrupiące pieczywo - bagietka, pocięta na kawałki.
 Aczkolwiek jest to skład,który jest najbardziej popularny u mnie na pizzy a więc bardzo dobry. Na pizze dodaję prócz sosu dwa rodzaje sera(często gouda i mozzarella), salami,pomidory,cebulę.


Sposób przygotowania:

Bagietka posmarowana mixem majonezowo-keczupowym;
na niej ułożone plastry salami, czerwonej cebuli, pomidora i okruchy fety.
Zapiekać ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni. Do tego tao tao sos bądź dodatkowo keczup na wierzch. Pyszna imprezowa przekąska gotowa.Smacznego!

Komentarze

Popularne posty