Zapiekanka na bagietce proste finito

Potrzebujemy: (na 2 osoby)
jedną podłużną bagietkę * u mnie jeszcze ciepła z piekarni za rogiem
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki keczupu
- 1 łyżeczka musztardy
- jakaś 1/18 cebuli czerwonej
- pół kostki sera edamer lub gołdy ( około 150 gram)
- pętko dobrej wędzonej kiełbaski
- pieprz
- przyprawa kuchni włoskiej kamis
- średni pomidor
- cebulka prażona ( garść )

Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na pół i wzdłuż (4 części) Na każdej smarujemy keczup,majonez i musztardę wedle proporcji. Smarujemy po całości.
Posypujemy cebulką prażoną suszoną. Doprawiamy pieprzem.
Następnie przygotowujemy składniki.Kiełbaskę kroimy w plasterki,ser również,cebulę w piórka,pomidora w plastry i kroimy w mniejsze kawałki.Układamy kiełbaskę,ser,cebulę.Następnie przykrywamy pomidorem. I posypujemy przyprawą do kuchni włoskiej kamis.

Następnie ser kroimy w plastry,później w kostkę i posypujemy po wierzchu.
Rozgrzewamy piekarnik na 210 stopni. Na blachę kładziemy folię aluminiową a na nią zapiekanki. Do rozgrzanego piekarnika 210 stopni wkładamy na około 10 minut.Doglądamy.W momencie,gdy ser się roztapia,gotowe.
Wykładamy na talerze i od razu szamiemy:)
SMACZNEGO! : )

Komentarze

Popularne posty