Łódki z cukini

tam ta dam, to jest potrawa szybka, polecana na diecie, na wakacjach, lekko strawna, i tyle.

  • mieszanka trzech kolorów papryk (czerwona,  żółta, zielona ) około 200g.
  • średnia cukinia
  • żółty ser, około 100g./wersja FIT - mozzarella
  • suszona cebula,np."prymat" do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • oregano szczypta
  • bazylia szczypta
  • ewentualnie kasza jako dodatek
Cukinie kroimy na połowy i wydrążamy z nich środek, bardzo dokładnie. Możemy go zamrozić i dodać do zupy jarzynowej. Łódeczki posypujemy szuszoną cebulą i solą do smaku. Wykładamy porcję papryki (w trzech kolorach) na każdą z łódeczek, posypujemy bazylią i oregano. Kładziemy na to ser. Zapiekamy około 20 minut, w piekarniku nagrzanym na 200 stopni.
Opcjonalnie w wersji obiadowej i bardziej sycącej podajemy z kaszą
 

Komentarze

Popularne posty