Kanapki z 'twarożkiem'
Czasami chodzi za mną nieopisany naturalny smak. Kiedyś uważałam go za mdły i niedobry.Potem przekonałam się jak wiele korzyści dla zdrowia a przede wszystkim odchudzania się niesie twaróg.
Sielskie śniadanie - kanapki z chleba żytniego, twarogu z rzodkiewką i koperkiem.
Potrzebne są żytni chleb ( najlepiej aby w składzie miał mąkę żytnią, wodę i ewentualnie drożdże,płatki owsiane i sól)
Sielskie śniadanie - kanapki z chleba żytniego, twarogu z rzodkiewką i koperkiem.
Potrzebne są żytni chleb ( najlepiej aby w składzie miał mąkę żytnią, wodę i ewentualnie drożdże,płatki owsiane i sól)
- twaróg
- pęczek rzodkiewek
- pęczek koperku
- sól i najlepiej świeży czarny pieprz
- odrobina jogurtu naturalnego Twaróg gnieciemy widelcem, rzodkiewki kroimy w kosteczkę,koperek szatkujemy,dodajemy szczyptę soli i pieprzu,całość starannie ugniatamy i mieszamy.Stopniowo dodajemy jogurt naturalny by uzyskać gładszą konsystencję i taką,którą chcemy uzyskać. Smarujemy solidną porcję smarowidła na chlebie żytnim.Smacznego:)
Komentarze