Kanapki z 'twarożkiem'

 Czasami chodzi za mną nieopisany naturalny smak. Kiedyś uważałam go za mdły i niedobry.Potem przekonałam się jak wiele korzyści dla zdrowia a przede wszystkim odchudzania się niesie twaróg.
Sielskie śniadanie - kanapki z chleba żytniego, twarogu z rzodkiewką i koperkiem.  


Potrzebne są żytni chleb ( najlepiej aby w składzie miał mąkę żytnią, wodę i ewentualnie drożdże,płatki owsiane i sól)
  • twaróg
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek koperku
  • sól i najlepiej świeży czarny pieprz
  • odrobina jogurtu naturalnego                                           Twaróg gnieciemy widelcem, rzodkiewki kroimy w kosteczkę,koperek szatkujemy,dodajemy szczyptę soli i pieprzu,całość starannie ugniatamy i mieszamy.Stopniowo dodajemy jogurt naturalny by uzyskać gładszą konsystencję i taką,którą chcemy uzyskać. Smarujemy solidną porcję smarowidła na chlebie żytnim.Smacznego:)

Komentarze

Popularne posty