Marynowana feta





Marynowana feta. Przepyszna. Starajmy się znaleźć jak najlepszą, odpowiadającą nam smakiem i budżetem. Starannie pokrojona. Taki myk-gdy kroisz fetę, za każdym razem,chociażby nie wiem,jaki masz ostry nóż - myj go. I każde cięcie fety dokonuj czystym nożem - nie będzie prawdopodobieństwa, iż się ukroi krzywo czy też się rozpadnie. Starannie krojone kawałki umieszczasz w słoju na przemiennie
OLEJ rzepakowy/
/ feta / oregano / ząbki czosnku obrane /itd. do końca składników. Marynujemy 2 dni. W lodówce możemy trzymać do tygodnia czasu i wykorzystywać do sałatek czy jako przekąska na tosta i jak wam się żywnie podoba. U mnie podana oddzielnie w towarzystwie innych przekąsek i bagietki.

 Podajmy fetę z pieczoną bagietką,czosnkową, innymi dodatkami i chlebkiem

Komentarze

Popularne posty