frytki

 Kto z nas nie zna i nie lubi? Również zamieszczam na zasadzie inspiracji. Ostatnio jak gdzieś jem to mi nie smakuje,albo smakuje. Ja nie mam frytkownicy.Kupuje gotowe o różnych kształtach i rozmiarach.Rozgrzewam na patelni olej rzepakowy- powiedzmy 1/3 wysokości patelni to jest olej i na mega rozgrzany wrzucam frytki,nie za dużo,nie za mało,tak aby swobodnie "pływały".2-3 razy je przewracam. Posypuję czubrycą zieloną - bardzo polecam tę przyprawę szczególnie do potraw z ziemniaków. Frytki są pyszne,nabierają takie naturalnego aromatu zieleni,w przyprawie znajduje się sól,także są odpowiednio doprawione,aromatyczne i smaczne. Polecam.
Wyjmując z patelni,wyłóż frytki na papier - odsącz z tłuszczu. I delikatnie dotykaj papierem,aby jak najwięcej go zebrać.Podawaj z sosem delikatnie czosnkowym.
Użyj: majonezu,jogurtu bio bakoma/greckiego/dowolnego gęstego,utrzyj kilka ząbków czosnku, dopraw delikatnie solą i pieprzem. Super jeśli masz np. koperek świeży.Potnij również. [:
Pyccchaaa.

Komentarze

Popularne posty