Kałamarnica w oliwie z oliwek bio na bagietce pieczonej


Świetna przekąska na sobotni wieczór,lub każdą inną porę dnia. Kałamarnice zakupione na sklepie kuferek smaku.


Sposób przygotowania:

Bagietkę kroję w większe kawałki, użyjcie świeżej,nie chemicznej. Chodzi o to by wydobyć smak kałamarnicy jak i oliwki. Bagietkę polewam oliwą,w której znajdowały się kałamarnice. I układam kałamarnice na bagietkach. Rozgrzewam piekarnik i piekę 7 minut w temperaturze około 200 stopni.Świetnie chrupią brzegi bagietki, dzięki oliwie z oliwek bułka od środka ma świetny posmaczek i te delikatne mięsko.. mm pycha.Podaje bez dodatków,klasycznie.Tak aby poczuć smak tego produktu.Oczywiście można podać w wersji zróżnicowanej np.z oliwkami czy suszonymi pomidorami lub posypane świeżymi pomidorkami pokrojonymi w kosteczkę a la bruschetta.
 
















Komentarze

Popularne posty