Przejdź do głównej zawartości

skrzydełka FIX w sosie miodowo-musztardowym




Cześć. Kolejna odsłona z cyklu FIX
skrzydełka w sosie miodowo - musztardowym

do przygotowania potrzeba tylko według przepisu 12 skrzydełek
i 3 łyżki musztardy sarepskiej
plus oczywiście fix



 Sposób przygotowania?:

"Zawartość torebki dobrze wymieszaj z 150 ml wody i zagotuj w garnku. Następnie dodaj 3 łyżki musztardy i wymieszaj.

Skrzydełka umieść w naczyniu żaroodpornym i polej przygotowanym Fix'em.

Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 70-80 minut.

Podawaj z ziemniakami i surówką."








Tak więc zrobiłam.Musztarda sarepska również była firmy Kamis, żeby nie było, wszystko zgodnie z przepisem.
Już na początku nie wydawało mi się to zbyt dobrym pomysłem. Uwielbiam sos miodowo - musztardowy. Więc miód w proszku - użyty w fixie + musztarda ze słoika jako dodatek? Hello.


+
dla osób, które nie umieją samodzielnie przyprawić/ doprawić mięsa i używają "gotowców"
i pasuje im "chemiczny" smak
cena fixu jest adekwatna ( powiedzmy,że nie mamy miodu aby zrobić taki sos samodzielnie - taniej wychodzi kupić fix ale jedynie na próbę.Nie polecam ponownie )

To w zasadzie wszystkie plusy
-
Niestety bardzo nie pasuje mi ten posmak - w ogóle nie czuć miodu. Jest to taki typowo chemiczny sos. W dodatku po przygotowaniu na skrzydełkach jest "skorupa". Wszystko fajnie ale wystarczy przewrócić skrzydełka na drugą stronę i są kompletnie blade. A więc ja z rozsądku ok. 10 minut przed końcem obróciłam je. W ten sposób "skorupa" wymieszała się,tworząc równoległą warstwę sosu i jako tako pokrywając całe skrzydełka.
- Smak nie przeszedł po całości. Jest to jedynie "polewa".
( na drugi dzień próbowałam na zimno i o dziwo, smak nie przeszedł do środka ) - więc dla mnie bardzo dobrze

Aby się więcej nie spuszczać dla mnie naciągane 2/5

Ps. Jest jeszcze dość istotna uwaga. Myślę,że Fix - KAMIS,nie można wrzucać do jednego worka z FiX Knorr czy też pomysł na... Viniary. ( te dwie ostatnie są bazą dość profesjonalnie przemyślaną i przygotowaną) natomiast Fix - Kamis to jedynie mieszanka przypraw i dość niejasno sprecyzowane "Coś",
na pewno nie warte swojej ceny w porównaniu do powyżej wymienionych gotowców. 


















Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

1, 2, 3 dzień - Dieta kopenhaska 13 dniowa - relacja z diety ( część praktyczna dnia 1, 2 i 3 )

Dzień 1.

Dzień 1. 10 stycznia 2015

Jadłospis jaki obowiązuje 1 dnia:

   8-9   śniadanie: kubek czarnej kawy + łyżeczka cukru;
12-14lunch: 2 kurze jajka na twardo, szklanka gotowanego szpinaku, pomidor; 
17-18  kolacja: duży befsztyk wołowy, sałata z oliwą i cytryną;

* godziny posiłków możemy dopasować do swojego trybu życia; np. u mnie jest to 
  śniadanie ok. 12, lunch ok. 14:30-16:30, kolacja ok. 20:30. Spać kładę się ok. 3 w nocy.



Moje posiłki / dokładny opis produktów Sposób przygotowania:

Śniadanie: kawa sypana z płaską łyżeczką cukru. godz. 12
(może być też dobrej jakości rozpuszczalna)

 Mój lunch: pomidor malinowy bez skóry, szklanka szpinaku (mrożony rozdrobniony) przygotowany na parze, 2 jajka klasa 0.  godz. ok. 16:30.

Sposób przygotowania: Pomidor sparzyłam wrzątkiem i zdjęłam skórkę (dla łatwiejszego trawienia), pokroiłam w plastry, posoliłam i popieprzyłam  (u mnie gruboziarnisty czarny firmy Prymat); jajka ugotowałam na twardo, pokroiłam tak jak lubię,czyli w pół księżyce;




szpinak …

Dieta Kopenhaska - 13 dniowa pełna relacja (opis diety w teorii i w praktyce) cz.1 teoretyczna

Dieta kopenhaska Nazywana dietą ostatniej szansy. Kto raz jej spróbuje i skosztuje nie zapomni wymagań jakie przed Nami stawia, ale i efektów oraz satysfakcji, którą osiągamy po 13 dniach!utrata ok. 7kg w przeciągu 13 dni ( to nie powinno być głównym celem aczkolwiek wiem, że najczęściej tak jest:-) )poprawa przemiany materiizmniejszenie się żołądka, co wiąże się z utratą kg po dieciezmianie nawyków żywieniowych(unikamy soli, cukrów i przetworzonej żywności)Dieta kopenhaska 1. nie pozwala na odstępstwa. Nie ma gumy do żucia, albo dodatkowego czegokolwiek!  - czego nie ma w jadłospisie. Jeżeli ten pierwszy i najważniejszy warunek zostanie spełniony - uda nam się przetrwać na tym programie żywieniowym powinniśmy być z siebie dumni. Produkty jakie jemy w trakcie dietyto wołowina - jak najchudsze częściszynka - najlepiej wędzona, jak najmniej przetworzonadobrej jakości jogurty

4, 5, 6 dzień - Dieta kopenhaska 13 dniowa - relacja z diety ( część praktyczna dnia 4, 5 i 6 )

Dzień 4.

Dzień 4. 13 stycznia 2015

Jadłospis jaki obowiązuje 4 dnia:

   8-9   śniadanie: kubek czarnej kawy + łyżeczka cukru;
12-14lunch: 1 kurze jajko na twardo, serek naturalny, duża tarta marchewka; 
17-18  kolacja: kompot bez cukru z dowolnych owoców, 2/3 szklanki 
jogurtu naturalnego;

* godziny posiłków możemy dopasować do swojego trybu życia; np. u mnie jest to 
  śniadanie ok. 12, lunch ok. 14:30-16:30, kolacja ok. 20:30. Spać kładę się ok. 3 w nocy.



Moje posiłki / dokładny opis produktów Sposób przygotowania:

Śniadanie: kawa rozpuszczalna z płaską łyżeczką cukru. godz. 12:30







Mój lunch: jajko na twardo bez soli i pieprzu, "Twarożek domowy" naturalny firmy "Piątnica", duża marchewka.  godz. ok. 13:50.










Sposób przygotowania: Marchewkę obrałam ze skórki, umyłam i starłam na najmniejszych "oczkach" tarki, ; jajko ugotowałam na twardo,zjadłam bez krojenia, pieprzenia i solenia; twarożek otworzyłam i zjadłam łyżeczką :-)





Moja kolacja: kompot z truskawek i jogurt …