szaszłyki BBQ
Szaszłyki na imprezę Grill & fun
To czasochłonne danie,ale warto. Bo można jeść zarówno na zimno jak i ciepło.
Potrzebujemy:
Przygotowanie:
Potrzebujemy:
- paprykę 2 szt
- pierść z kurczaka podwójna/pierś indycza
- 2-3 średnie cebule czerwone/żółte
- 2 papryki czerwone *mogą być różnych kolorów
- po opakowaniu boczku cienko krojonego w plastry ( parzony, surowy )
Przygotowanie:
- Paprykę obsmażamy na oleju do zarumienienia, tak samo cebulę (mają nie być miękkie ale praktycznie gotowe)
- Pierś tniemy w kostkę i obsmażamy/obgotowujemy do braku surowości
- Mięso możemy poddusić w marynacie. Lub nie.
- Na szaszłyk-drewniany patyk przelany wrzątkiem nabijamy na przemian mięso,paprykę i cebulę. Całość pokrywamy marynatą BBQ i przechowujemy w szczelnym naczyniu pod przykryciem kilka godzin. Następnego dnia możemy je grillować, piec w piekarniku w naczyniu pod przykryciem do godziny czasu w temperaturze 170 stopni,bądź dłużej w niższej temperaturze.
Komentarze