Makaron bez mięsa z cebulką i pomidorami z fixem knorr i żółtym serem
- Makaron świderki (bądź inny) gotujemy al dente *dodajemy olej i sól do gotowania i odsączamy na sicie.
- Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju rzepakowego i podsmażamy pociętą w piórka cebulę żółtą i czerwoną oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Można posypać oregano.
- Fix przesypujemy do miseczki,dolewamy szklankę wody i mieszamy. Rozmieszany dodajemy na patelnię do warzyw. Mieszamy i nadzorujemy - całość powinna gotować się do około 10 minut.
- Ser gouda tniemy w paseczki/słupki następnie w kostkę.Przygotowany makaron wrzucamy na patelnię z warzywami i sosem. Mieszamy i dusimy.
Ps. Najczęściej ten fix jest używany w mojej kuchni zgodnie z przepisem na opakowaniu - czyli smażymy mięso mielone na rumiano,dodajemy fix,reszta jak w przepisie. Posypujemy ewentualnie drobno tartym serem np parmezanem. Natomiast dziś wersja bez mięsa,a użycie fixu w każdej z postaci
* Można dodać również np pokrojoną w kostkę cukinię, lub inne warzywa,na które masz ochotę. Jest to wersja wegetariańska:)
Komentarze