kiełbaska na obiad aromatyczna
Szczególnie w okresie letnim - tak w okresie letnim mam ochotę na kiełbaskę.Lubię tę z grilla, z ogniska (czekam na to,marzę i uwielbiam piec w ognisku samodzielnie kiełbaskę,nie na rożnie, tylko patyku, sama obracam, mam wpływ na jej przygotowanie i jednocześnie wtapiam się w krajobraz,gdzie pieczoną kiełbaskę piecze osoba:D)
Ah.
I również w okresie ciepłym smakuje mi na obiad kiełbaska. Nie lubię jeść jej zimą,nie lubię dodatku kiełbasy do potraw jako wypełniacz.Lubię jak jest daniem głównym sama w sobie a do niej są właśnie letnie dodatki w postaci świeżych młodych warzyw. Wówczas taka kiełbaska jest królem i lepiej smakuje.
Nie trzeba tu speca aby wiedzieć jak usmażyć kiełbaskę.Trzeba jedynie wybrać tę odpowiednią. Taka,która nam smakuję/na którą mamy ochotę. Bo wiadomo jakość jest różna i nie każda też nadaje się do "wszystkiego".
Jedna ma bardziej fajną skórkę do pieczenia,a inna bardziej smakuje gotowana. Rozmaitości a więc nie polecę jednej.
Natomiast polecam Wam bardzo gorąco kiełbaskę na obiad w towarzystwie ziemniaczków,mogą być tłuczone,lub młodziutkie, w skórce. I wasze ulubione surówki.Ja uwielbiam do takiej kiełbaski "utuszyć" cebulki. Smażę sporą ilość cebuli,tylko na oleju rzepakowym,lub smalcu,maśle (nigdy jakiś sztucznych tłuszczy), a jak już zaczyna pachnieć i nabierać innego koloru,ciemnieje to... podlewam odrobinką wody i "tusze"aby była mięciutka.Taka kiełbaska plus ziemniaczki z okrasa tuszonej cebulki mmm wyborne.
W zasadzie co wchodzi w skład dania?:
i polecam usmażyć/poddusić cebulkę!!!
+ surówka ze świeżych warzyw (może to być mizeria, pomidorki w śmietanie z cebulką,lub szczypiorkiem,młoda kapustka, sałata masłowa z rzodkiewką jogurtem,solą i pieprzem, sałata z ogórkiem i np.śmietanką,doprawiona itd.)
Ah.
I również w okresie ciepłym smakuje mi na obiad kiełbaska. Nie lubię jeść jej zimą,nie lubię dodatku kiełbasy do potraw jako wypełniacz.Lubię jak jest daniem głównym sama w sobie a do niej są właśnie letnie dodatki w postaci świeżych młodych warzyw. Wówczas taka kiełbaska jest królem i lepiej smakuje.
Nie trzeba tu speca aby wiedzieć jak usmażyć kiełbaskę.Trzeba jedynie wybrać tę odpowiednią. Taka,która nam smakuję/na którą mamy ochotę. Bo wiadomo jakość jest różna i nie każda też nadaje się do "wszystkiego".
Jedna ma bardziej fajną skórkę do pieczenia,a inna bardziej smakuje gotowana. Rozmaitości a więc nie polecę jednej.
Natomiast polecam Wam bardzo gorąco kiełbaskę na obiad w towarzystwie ziemniaczków,mogą być tłuczone,lub młodziutkie, w skórce. I wasze ulubione surówki.Ja uwielbiam do takiej kiełbaski "utuszyć" cebulki. Smażę sporą ilość cebuli,tylko na oleju rzepakowym,lub smalcu,maśle (nigdy jakiś sztucznych tłuszczy), a jak już zaczyna pachnieć i nabierać innego koloru,ciemnieje to... podlewam odrobinką wody i "tusze"aby była mięciutka.Taka kiełbaska plus ziemniaczki z okrasa tuszonej cebulki mmm wyborne.
W zasadzie co wchodzi w skład dania?:
- dobrej jakości kiełbaska/ulubiona/na którą mamy ochotę
i polecam usmażyć/poddusić cebulkę!!!
+ surówka ze świeżych warzyw (może to być mizeria, pomidorki w śmietanie z cebulką,lub szczypiorkiem,młoda kapustka, sałata masłowa z rzodkiewką jogurtem,solą i pieprzem, sałata z ogórkiem i np.śmietanką,doprawiona itd.)
Komentarze