jajka w majonezie
Jajka w majonezie to klasyczna przekąska na imprezę. Można modyfikować nadzieniami, farszami... ale dla mnie osobiście dobrze ugotowane jajko na twardo, pokryte odrobiną majonezu,do tego plaster rzodkiewki, drobno posiekany szczypior, odrobina pieprzu - ulubione; Tutaj dodałam również kiełki brokułu, które akurat posiadałam :) Smacznego!
kilka łyżek ulubionego majonezu sól i pieprz drobno posiekany szczypiorek niecały pęczek rzodkiewek *kilka sztuk ewentualnie mogą być kiełki np. brokułu dla urozmaicenia
jakiś fajny talerz, dobrze jak jest specjalnie przeznaczony z wgłębieniami na jaja
Składniki:
10 jajek *najlepiej wiejskichSposób przygotowania:
Jajka gotujemy na
twardo. Ostudzić w zimnej wodzie. Obieramy i przecinamy na pół,można wzdłuż,można wszerz. Na każdą
połówkę nakładamy kleks majonezu, w zależności od smaku można dodać
odrobinę soli.Koniecznie świeżo zmielony pieprz.Nakładamy plasterki
rzodkiewki,posypujemy szczypiorkiem.I ewentualnie kiełkami.
Pyszna,prosta przekąska szczególnie na tradycyjnej imprezie domowej. Schłodzić w lodówce ok.20 minut.
Komentarze