przekąska ( jajka wiejskie gotowane,majonez,domowa rzodkiewka,szczypior )

Takie niby zwykłe,ale niezwykle pyszne i nie codziennie można coś takiego zjeść. Wiejskie jajeczka. Szczypiorek i rzodkiewka wyhodowany przez moich rodziców.
Ugotowane jajeczka kroje na pół,smaruje majonezem, sól i pieprz. Kroję rzodkiewki i szczypiorek. Podaje z chlebkiem i masełkiem. Dzisiaj trochę sera na chlebek położyłam..
Te same składniki można pokroić w drobną kostkę (czyli jajko) i podawać w formię sałatki a majonez zastąpić np. śmietaną,lub połączyć na pół z majonezem. Ja tam lubię bawić się jedzeniem i mi pasuje taka forma.Mogę nacieszyć się kolorem warzyw i pogderać widelcem a i tak wszystko ładnie łączy się w smaku.

Pozdro!

Komentarze

Popularne posty